Theatergroep Bieb

Huis voor Taal kreeg vanuit het provinciale Innovatiefonds voor de bibliotheken (Flevoland) eenmalig een subsidie voor een theaterproject. Dit theaterproject is een heel mooi voorbeeld van non formeel onderwijs, speciaal gericht op aspecten van Talentontwikkeling, Taalverwerving, Persoonlijke groei en Verbindingen in de stad (Sociale Cohesie).

Het project startte in februari 2019 en eindigde met een heus optreden op 7 juli in Agora theater Lelystad. Vanwege de vele lovende kritieken hebben we alles op alles gezet om een theatergroep voor Huis voor Taal Lelystad (Theatergroep Bieb) te behouden. Dat is gelukt! We kregen toestemming om een doorstart te maken waarmee we ook nog de voorstelling konden spelen bij Flevolandse Theatervereniging JTL in Lelystad en in de Meerpaal in Dronten.

De theatergroep bestaat nog steeds, begin 2020 starten we weer met het schrijven van een hele nieuwe productie die in juni/juli 2020 in de Flevolandse theaters, en wie weet daarbuiten, zal worden opgevoerd. Tot het einde van het jaar staan we open voor iedereen die mee wil doen en kennis wil maken met theater, de vele spelvormen, en hoe je met theater spelenderwijs de taal kunt leren. Vanaf januari wordt het weer serieus, en werken we naar een nieuwe uitvoering toe, hoewel serieus niet betekent dat er minder gelachen zal worden!!! Het blijft natuurlijk THEATER!

foto theater

Bekijk hier het complete evaluatieverslag HvT_Word_TotaalEvaluatieVerslag_V1

Voor informatie schrijf naar info@theatergroepbieb@gmail.com